A Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. feladata

egy európai színvonalú hulladékgazdálkodási rendszer

fenntartása és szakszerű üzemeltetése a térségben

Nyertes pályázatunk

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Technológiai fejlesztés a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft-nél az Új Széchenyi Terv keretében

2012.11.28.

Lezárultak a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft-nél a technológiai fejlesztési munkálatok.
Az Új Széchenyi Terv keretében befejeződtek a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft-nél a technológiai fejlesztés munkálatai.
A beruházás elszámolható összköltsége 50.200.000 Ft, a megítélt támogatás összege 19.439.508 Ft.

A beszerezett gumikerekes kotrógépet a vállalkozás telephelyen belüli és azon kívüli munkálatokra egyaránt használja az alábbiak szerint:

Telephelyen belül: az 5 hektáros depóniaterület rézsűfelületének folyamatos igazítása, építése során, határoló töltések építése kapcsán, telephelyen belüli építési feladatokban történő részvétel során, hulladék felszedés, depónia aljzatszigetelés javítási feladatoknál.
Telephelyen kívüli munkálatok során: külső helyszíneken történő épületbontási munkálatok során fő- és alvállalkozóként.

A fenti munkálatokat megfelelő munkagép hiányában mindezidáig alvállalkozó bevonásával végezte el a vállalkozás, amely jelentős többletköltséggel járt.

A beruházás megvalósítása következtében teljessé vált a cég gépparkja épületbontási, hulladékmentesítési feladatokban történő részvételhez, mivel a vállalkozás szállítókapacitással és saját üzemeltetésű hulladéklerakóval rendelkezik, így a jövőben jó eséllyel indulhat fővállalkozóként hulladékmentesítési és épületbontási tárgyú közbeszerzési felhívásokon, amely feladatok ellátásához a pályázó hatósági engedélyekkel is rendelkezik.

A közeljövőben lezajló környékbeli rekultivációs munkálatok is jelentős anyagmozgatással járnak, melyekben a beszerzett munkagép birtokában munkát tud majd vállalni a pályázó.

 A HHG Kft. sajtóközleménye