A Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. feladata

egy európai színvonalú hulladékgazdálkodási rendszer

fenntartása és szakszerű üzemeltetése a térségben

Cégismertető

A Magyarországon elindult ISPA-finanszírozású hulladékgazdálkodási projektek közül a Hajdú-Bihar megyei az, amelyik legelőször a megvalósult. A megye északi részét lefedő rendszer tizennégy település hulladékkezelési problémáját hivatott kezelni. A Hajdúböszörmény város határában felépült Hajdúsági Regionális Hulladéklerakó és Kezelő Telep, valamint a rendszerrel együtt érkező öt hulladékgyűjtő jármű a 14 település által alkotott önkormányzati társulás tulajdonába került. A társuláshoz csatlakozott települések által érintett terület mintegy 120.000 lakost, kb. 42.000 háztartást fed le.

2004 nyarán, a beruházás megvalósulásakor a társulás a rendszer üzemeltetésének feladatával állt szemben, ezért a Hajdúböszörményi Városgazdálkodási Kft. - mint szakmai befektető - 49%-os tulajdonrésszel új céget alapított (akkor még) Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft. néven (rövidítve HHG Kft.). Ez a vállalat nyerte el a létesítmények üzemeltetésének jogát, valamint a csatlakozott településeken a hulladékgazdálkodási közszolgáltatói feladatok ellátását az elkövetkező 10 évben. A szükséges környezetvédelmi engedélyek megszerzése, valamint a személyi állomány felépítése után 2005. január 1-én elindult a rendszer. Ettől az időponttól kezdődően a közszolgáltatást a tizennégy településen cégünk, a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi.

A vállalat megalakulása óta folyamatosan fejlődik. A 2005-ös év legfontosabb beruházásai közül említést érdemel az új, korszerű gyűjtőjármű beszerzése, a számítógéppel vezérelt üzemanyagtöltő állomás megépítése, valamint a GPS-rendszer beépítése a gyűjtőjárművekbe. Közel 60 fő fizikai, szellemi dolgozó foglalkoztatásával a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a térség fontos munkaadójává is vált.

Dinamikusan fejlődő vállalatunk a 14 település elismert közszolgáltatója kíván maradni. A lakosokkal, önkormányzatokkal, vállalkozásokkal kialakított jó kapcsolatát a jövőben is ápolni fogja, mindent megtéve azért, hogy működésünkkel hozzájáruljunk egy szebb, európaibb észak-hajdúsági térség kialakításához.